Computertips

SEO Toolkit Exam for Advanced SEMrush Users Certification Questions and Answers 2019

0 5,062

SEO-Toolkit-Exam-for-Advanced-SEMrush-Users-Certification-Exam-Questions-and-Answers

1- Why Should I Connect Google Analytics To Backlink Audit?

  • To have more backlinks in system
  • To consider the traffic
  • To have ability to disavow
  • To consider actual traffic when calculating the toxic score

Answer – To consider actual traffic when calculating the toxic score

2- You Want To Find Out What Websites Are Linking To Your Competitors But Not You. Which Of The Following SEMrush Tools Can You Use?

  • Organic Traffic Insights
  • Backlink Gap
  • Backlink Audit
  • Sensor

Answer – Backlink Gap

3- Which Of The Following Types Of Notes Can You Use With The Domain Overview Graphs? Choose 3 Answers.

  • Competitor Updates
  • Unconfirmed Google Updates
  • Google Volatility Changes
  • My Notes
  • Local Events
  • State Holidays

Answer –

  • Unconfirmed Google Updates
  • Google Volatility Changes
  • My Notes

4- You’re Gathering Keywords For Your Corporate Blog Article With Keyword Magic Tool. You Need To See The Most Recent SERP Results To Find Out If There’s A Chance For Your Domain To Make The Google’s Top For These Keywords. What Would You Do?

  • I’ll go to the Keyword Overview and check every keyword I’m interested in
  • I’ll send queries to Google and analyze the SERPs as they are
  • I’ll send the keywords in the Keyword Analyzer and select Top Competitors
  • I’ll use the SERP column right in the table with keywords in the Keyword Magic Tool

Answer – I’ll send the keywords in the Keyword Analyzer and select Top Competitors

5- You Are Interested In Knowing If The Site Is Generating Revenue. Which Of The Following Traffic Analytics Features Would Offer The Most Insight?

  • Destination Sites to determine if visitors are clicking through to linked sites
  • Geographic Distribution to determine which countries are sending the highest quality traffic
  • Traffic Overview to determine time visitors stay on the site and average bounce rates
  • Traffic Sources to determine how many visitors are coming to the site and through what channels
Answer – Destination Sites to determine if visitors are clicking through to linked sites

6- Which Of The Following SEMrush Tools Can Help You With Mobile SEO? Choose 3 Answers.

  • Backlink Audit
  • Traffic Analytics
  • Organic Research
  • Position Tracking
  • Backlink Gap
  • Listing Management
  • Laurent, YZ

Answer –

  • Traffic Analytics
  • Organic Research
  • Position Tracking

7- You Want To Plot A Graph That Shows The Changes In The Number Of Keywords That Won A Featured Snippet Throughout The Year. Which SEMrush Tool Should You Use And How?

  • Use the Organic and Paid Keywords graph for the previous year in the Domain Overview tool
  • Use the trend in the Featured Snippets tab in the Position Tracking
  • Use the Advanced filter for a Traffic & Keywords Trend graph in the Positions tab of Organic Research

Answer – Use the Advanced filter for a Traffic & Keywords Trend graph in the Positions tab of Organic Research

8- You Want To Find Out If You Need To Supplement Your SEO With Paid Ads By Finding Which Of Your Poorly Performing Organic Keywords Can Be Replaced With Paid Keywords. What Will You Do?

  • Go to Keyword Gap and compare your domain’s organic and paid keywords by applying the ‘Unique for the first domain’ filter
  • Use Strategy Ideas about fixing keyword cannibalisation in the Optimisation Ideas tab of the On page SEO Checker
  • Use Keyword Difficulty Tool

Answer – Go to Keyword Gap and compare your domain’s organic and paid keywords by applying the ‘Unique for the first domain’ filter

9- Take A Look At The Backlinks Report In The Backlink Analytics Tool. How Would You Explain To Your Client That There Are Backlinks With New And Lost Status At The Same Time?

  • This backlink was added less than a month ago and deleted shortly after adding
  • The New status is for the Source page and the Lost is for the Target page. The Source page has added a backlink recently, and the Target page has already deleted it
  • There is a mistake in the backlink, you should check and fix it

Answer – This backlink was added less than a month ago and deleted shortly after adding

10- Which Of The Following SEMrush Tools Should You Use To Understand Which SERP Features Are Triggered In Google By The Keywords You’re Targeting?

  • Sensor
  • Organic Research
  • Position Tracking
  • Keyword Gap

Answer – Position Tracking

11- How Often Does SEMrush Sensor Report On Google Algorithm Changes And Anomalies?

  • As they become known
  • Once a month
  • Once a year

Answer – As they become known

12- Which Of The Following Tool Will You Use To Analyze Variability Trend Of Featured Snippet Occurrence For The Last 30 Days?

  • Sensor
  • You can get this information only by asking for custom report
  • Organic Research
  • On Page SEO Checker

Answer – Sensor

13- Your Site Is Selling Knitting Wool And You Want To Publish A Mitten-Knitting Guide And Use It To Attract Backlinks In Your Market. You’ve Already Found 27 Different Mitten-Knitting Guides On The Web And Now Need To Find Out Which Of These Guides Acquired The Most Backlinks And Referring Domains. Which SEMrush Tool Can Help You To Analyze All Of These Guides At The Same Time?

  • Backlink Gap
  • Bulk Analysis
  • Backlink Audit
  • Backlink Analytics

Answer – Bulk Analysis

14- You Are The Content Strategist At The Craft Beer Outlet Company. You Have 10 Content Specialists Working With You. You Have A Business Account At SEMrush And Use SEO Writing Assistant (SWA) Tool And Want Your Employees To Use It As Well Without Registering An Account At SEMrush. How Do You Manage Everyone Of Them To Access The SWA Recommendations?

  • Your employees don’t need to have a SEMrush account, they can download the SWA add- on and see its recommendations in the Google Doc that you’ve created and shared with them
  • You will generate the reports from SEO Content Template and share these reports with your employees. They need to have Pro account to access these reports
  • All of them need to have a Business account, as you are

Answer – Your employees don’t need to have a SEMrush account, they can download the SWA add- on and see its recommendations in the Google Doc that you’ve created and shared with them

15- Which Of The Following Tool Will You Use In Order To Display Report Excerpts From The Most Valuable And Widely Used SEMrush SEO Tools (Like Organic Research, Position Tracking, Site Audit, Etc.) For Your Project On One Page?

  • Sensor
  • Listing Management
  • SEO Dashboard
  • On Page SEO Checker

Answer – SEO Dashboard

16- Analyzing The Keyword “How To Get More Google Reviews” Under The Top 10 Benchmarking Tab In The On Page SEO Checker Tool You Can See That A Featured Snippet Can Be Triggered By This Keyword (See The Picture Below). But There Is No Information About This In The SERP Features Ideas Section Of The Optimization Ideas Tab. How Is This Possible?

  • The page you’re analyzing should make the top 10 for this keyword in order to make the Featured Snippet idea appear
  • The Keyword Volume should be more than 70 to trigger the SERP Features Idea
  • The number of Referring Domains for Optimizing page should be 5 or more, while you have only 3

Answer – The page you’re analyzing should make the top 10 for this keyword in order to make the Featured Snippet idea appear

17- Integration Between Google Analytics And On Page SEO Checker Allows You To…

  • find new UX ideas
  • find new SERP Features ideas
  • see total amount of searches for the keywords set up for a landing page
  • see unique visitors for each landing page

Answer – find new UX ideas

18- The Site Audit Tool Can Check Your Website’s AMP Pages For Syntax Errors.

  • True
  • False

Answer – True

19- You’ve Decided To Fully Reorganize Your Shop Selling Rare Species Of Lizard. You’ve Changed Your Address, Phone Number, Business Hours, And Even Payment Methods. Up To Now, Your Shop Has Always Been Very Popular And Attracted Many Customers. Now It’s High Season And You Need To Update Your Business Details As Soon As Possible. Which Tool Will You Use?

  • Sensor
  • Brand Monitoring Tool
  • On Page SEO Checker
  • Listing Management
  • Position Tracking Tool

Answer – Listing Management

20- What Do The “Lists”? In The Keyword Magic Tool Consist Of?

  • Up to 7 tabs with keywords and the corresponding table in the Keyword Analyzer
  • Tables with keywords added to the Keyword Analyzer
  • New tabs with keywords
  • Groups and subgroups of keywords in the table on the left bottom part of the tool

Answer – Up to 7 tabs with keywords and the corresponding table in the Keyword Analyzer

21- Selecting A Specific Country In The Organic Traffic Insights Filters Not Only Data From The SEMrush Database But Also From Google Analytics And Google Search Console For That Region.

  • True
  • False

Answer – True

22- How Will You Benefit From Connecting Site Audit To Your Google Analytics Account? Choose 3 Answers.

  • Analyze which top viewed pages on your website have technical issues and find out what you need to do to fix them
  • See the unique pageviews for each page in your audit
  • Detect any critical issues that could cause traffic loss and find out exactly how to prevent them
  • Access all of the backend information for your website in one location
  • Automatically import the landing pages that your website is ranking for
  • Calculate ideas where you need to improve a page and user experience

Answer –

  • Analyze which top viewed pages on your website have technical issues and find out what you need to do to fix them
  • See the unique pageviews for each page in your audit
  • Detect any critical issues that could cause traffic loss and find out exactly how to prevent them

23- You And Your Colleagues Have Gathered 100 Keywords From Different Sources Which Seem To Be Suitable For Your Website. How Can You Check The KD, Volume And SERP Features Metrics Simultaneously For The Whole Set Of Keywords?

  • I will upload them to the Keyword Overview
  • I will upload them to the Position Tracking
  • I will upload them to the Keyword Difficulty tool
  • I will upload them to the Keyword Analyzer

Answer – I will upload them to the Keyword Difficulty tool

24- What Pages Can Be Filtered By The Broken Parameter In The Lost&Found Report Of The Backlink Audit Tool?

  • Pages with 4XX and 5XX status codes
  • Pages removed at least three months ago
  • Pages removed at least two months ago

Answer – Pages with 4XX and 5XX status codes

25- Connecting The Link Building Tool With Google Search Console Will Give You The Ability To Collect Recommendations On The Most Relevant, Important And Freshest Links For Your Backlink Profile.

  • True
  • False

Answer – True

26- By Using Which Report Can You Carry Out A Comprehensive Inspection/Review Of Your Website’s Pages In Terms Of Their Loading Speed?

  • Site Audit: Crawled Pages
  • Site Audit: Performance Report
  • On Page Seo Checker: Optimization Ideas
  • Position Tracking: Landing Pages

Answer – Site Audit: Performance Report

27- Organic Traffic Insights Has A Quick Filter For Each Page Of Your Site To See Which Keywords Are New For That Page Or Keywords That Have Lost All Rankings As Well As Winners And Losers. This Can Help You Determine Which Of Your Pages Are Gaining Or Losing Positioning For Your Target Keywords.

  • True
  • False

Answer – True

28- In The Site Audit Tool, Under The Overview And Progress Tabs In The Errors Graphs You Can See:

  • The number of errors found in each crawl of your website
  • The number of errors being found in real time
  • The number of errors found on your website’s main page

Answer – The number of errors found in each crawl of your website

29- How Are The Lists In The Keyword Magic Tool Created?

  • There is a “Create new list” button at the starting page
  • Automatically when adding keywords to the Keyword Analyzer
  • Inside the tool, you can save the search as a new list when requesting the keyword
  • Automatically when requesting the keyword at the starting page

Answer – Automatically when requesting the keyword at the starting page

30- Which Suggestions Can The On Page SEO Checker Provide In The Strategy Ideas Tab?

  • Fix the keyword cannibalization
  • Optimize higher ranking pages for the given keywords instead of optimizing lower ranking ones
  • Add metatags that are unique to each of your website’s pages
  • Add target keywords to your wepages’ metatags

Answer – Optimize higher ranking pages for the given keywords instead of optimizing lower ranking ones

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.