Computertips

SEMrush Advertising Toolkit Certification Exam Questions and Answers 2019

0 5,065

SEMrush-Advertising-Toolkit-Certification-Exam-Questions-and-Answers

1- You can see copies of your competitors’ PLAs with the help of SEMrush.

  1. False
  2. True

Answer :- True

2- Ad Builder DOESN’T Allow You To Edit Several Ads Simultaneously

  1. False
  2. True

Answer – False

3- According To The Image Below, We Can Say That The Gameofthrones.Com Domain Has Bid On The “Game Of Thrones” Keyword Most.

  • False
  • True

Answer – False

4- Most Display Advertising Reports Have The Option To Filter Results Based On Device: Desktop, Apple Tablet, Apple Mobile, Android Tablet And Android Mobile.

  • True
  • False

Answer – True

5- Which Tool Allows You To Prepare Campaigns And Keyword Groups For Exporting To Google Adwords?

  • Advertising Research
  • Organic Traffic Insights
  • PPC Keyword Tool
  • Position Tracking
  • Keyword Magic Tool

Answer – PPC Keyword Tool

6- Which SEMrush Tool Can Help A PPC Specialist Prepare Ad Creatives Based On Gathered Semantic Kernel And Created Ad Campaign Structure?

  • Ad Builder
  • Position Tracking
  • PPC Keyword Tool
  • Display Advertising

Answer – Ad Builder

7- Which Report Can Be Useful For Starting An Advertising Campaign?

  • All the listed
  • PLA Research
  • Advertising Research

Answer – All the listed

8- With The Help Of This Tool, You Can Obtain Weekly Updates On Changes In A Site’s Positions Via Email.

  • Position Tracking
  • Keyword Ad History
  • Keyword Gap
  • Display Advertising
  • Advertising research
  • PPC Keyword Tool

Answer – Position Tracking

9- Your Customer Has Launched An Ad Campaign. You Want To Find Relevant Keywords Targeted By His Competitor But Not Your Customer. Which Tool Can Help You Do This?

  • Keyword Gap
  • Ad Builder
  • This cannot be done
  • Keyword Magic Tool

Answer – Keyword Gap

10- You Work In A Large Ad Agency. Your Customer Wants To Launch A PPC Campaign Similar To His Competitor’s Campaign. You Need To Prove Your Strategy To The Customer. Which Two SEMrush Reports Will Help You Get Ideas On This Competitor’s Promotion And Evaluate His AdWords Budget?

  • Keyword Magic Tool
  • PLA Research
  • Advertising Research
  • Sensor

Answer – PLA Research, Advertising Research

11- You Want To Find Out Whether Your Competitor Prefers To Target Mobile Or Desktop Users With Their Ads. Which SEMrush Report Should You Use?

  • Keyword Magic Tool
  • PLA Research
  • Advertising Research
  • Organic Research

Answer – Advertising Research

12- Which tool should you use in order to see the sources where your competitor published display ads?

  • This cannot be done
  • Display Advertising
  • Keyword Ad History
  • Advertising Research → Ad Copies
  • PPC Keyword Tool
  • Ad Builder

Answer – Display Advertising

13- Which SEMrush Reports Help A PPC Specialist Gather A Semantic Kernel For An Ad Campaign Launch? Choose Three Answers.

  • Keyword Ad History
  • Position Tracking
  • Keyword Overview → Phrase Match Report
  • Keyword Overview → PPC Keyword Tool
  • PLA Research
  • Keyword Magic Tool

Answer –  Keyword Overview → Phrase Match Report, Keyword Overview → PPC Keyword Tool, Keyword Magic Tool

14- What Step Should You Take After You Have Grouped New Keywords And Moved Them From One Group To Another?

  • Specify keywords match type
  • There is nothing left to do. You can start exporting the results
  • Remove cross-match negatives
  • Filter results by CPC

Answer – Remove cross-match negatives

15- What Keywords CANNOT Be Compared With The Help Of Keyword Gap?

  • Domain’s desktop and mobile data
  • Domain’s organic and paid keywords
  • Domains’ unique keywords
  • Domains’ common keywords

Answer – Domain’s desktop and mobile data

16- Which SEMrush Tools Can Help A PPC Specialist Determine What Search Queries People Type In To Find Information About A Specific Topic, Like Backyard Swimming Pools? Choose Two Answers.

  • Keyword Difficulty
  • Position Tracking
  • Keyword Magic Tool
  • Keyword Gap
  • Keyword Overview → Phrase Match Report

Answer – Keyword Overview → Phrase Match Report, Keyword Magic Tool

17- The “Full Advertising Research Report” Generated Within The My Reports Tool Includes These Three Reports:

  • Traffic Analytics Sources
  • Top Paid Competitors
  • Position Tracking Trend
  • Top Backlinks
  • Ad Copies
  • Keyword Ad History

Answer – Ad Copies, Keyword Ad History, Top Paid Competitors

18- The SEMrush Charts Tool Helps You Thoroughly Analyze Your And Your Competitors’ Campaigns Based On Trends And Their Comparison. Look At The Image Below. Which Month Was The Least Successful For Apple.Com In Terms Of The Cost-Effectiveness Of Their Ad Campaign?

  • October 2017
  • March 2017
  • January 2017
  • May 2017
  • September 2017
  • November 2017

Answer – November 2017

19- Which Types Of Ads Can Be Created With Ad Builder? Choose Two Answers.

  • Ads with responsive HTML
  • Video ads
  • Flash ads
  • Text ads

Answer – Ads with responsive HTML, Text ads

20- Which Sources Can Be Used For Adding Keywords To Your Ad Campaign When Working With The PPC Keyword Tool? Choose Three Answers.

  • Keywords that your competitors are ranking for in paid search
  • Keywords from .xls, .csv and .txt files
  • Keywords from Google Shopping campaigns
  • Keywords from Google Search Console
  • Keywords that your competitors are ranking for in organic search

Answer –  Keywords that your competitors are ranking for in organic search, Keywords from .xls, .csv and .txt files, Keywords that your competitors are ranking for in paid search

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.