Computertips

SEMrush Content Marketing Toolkit Certification Exam Questions and Answers 2019

0 5,063

SEMrush-Content-Marketing-Toolkit-Certification-Exam-Questions-and-Answers

1- You CANNOT Sort Sources By Mentions, Or Filter Out Only Blog Mentions In The Brand Monitoring Tool

  • False
  • True

Answer :-  False

2- To See Audience, Engagement And Activity For Your Social Media Accounts, You Would Create An On Page SEO Checker Campaign.

  • False
  • True

Answer – False

3- Look At The Image Below. According To The Keyword Magic Tool’s Embedded Feature, Keyword Analyzer, It Will Be Easier To Get Higher Position In Google If You Write An Article Using The First Set Of Keywords.

  • There is not enough information to determine
  • True
  • False

Answer – False

4- Which Tools Should A Marketing Specialist Use To Assess Their Online Reputation? Choose Two Answers.

  • Keyword Magic Tool
  • Organic Positions Report
  • Social Media Tracker
  • Organic Traffic Insights
  • Brand Monitoring

Answer – Brand Monitoring , Social Media Tracker

5- You Have Written A New Article And It Was Published On Several Websites. Which SEMrush Tool Should You Use To Monitor Your Article’s Exposure?

  • Keyword Magic Tool
  • Keyword Research
  • Domain Analytics
  • Post Tracking
  • Keyword Gap

Answer – Post Tracking

6- The On Page SEO Checker Report, As Shown In The Image Below, Shows Signs Of Keyword Stuffing, Based On Comparison With Your Competitors.

  • There is not enough information to determine
  • True
  • False

Answer – True

7- You’ve Set Up The Social Media Tracker To Monitor Social Media Activity. You’ve Posted On Instagram Five Times Within The Last Month. Why Does The Tool Show Zero Activity On Instagram?

  • All of your posts were made more than 7 days ago
  • None of your Instagram followers reposted these posts
  • Data in the report is not shown correctly
  • Someone reported that your posts are inappropriate for Instagram
  • None of your Instagram followers liked these posts

Answer – All of your posts were made more than 7 days ago

8- Which Tool Helps You Stay Informed Of Changes In Your Article’s Position In Google’s Organic Search For A Chosen Keyword?

  • Post Tracking
  • Keyword Magic Tool
  • Organic Research
  • Organic Traffic Insights

Answer – Post Tracking

9- Which SEMrush Tools Should You Use To Find The Most Resonant Ideas For Your Content Based On People’s Search Queries And Questions About A Specific Topic? Choose Two Answers.

  • On Page SEO Checker
  • Keyword Gap
  • Topic Research
  • Position Tracking
  • Keyword Magic Tool
  • Organic Traffic Insights

Answer – Topic Research, Keyword Magic Tool

10- What Are The SEO Content Template Tool’s Key Recommendations Based On?

  • Proprietary algorithms
  • Analysis of your top 10 rivals in Google
  • Analysis of your top 100 rivals in Google
  • Analysis of all your rivals in Google
  • Analysis of SEMrush’s domain database
  • Google recommendations

Answer – Analysis of your top 10 rivals in Google

11- What Does The TF-IDF Metric From On Page SEO Checker Show?

  • How important a word is to a specific document
  • The approximate expected monthly traffic for a keyword
  • How many times a keyword was used in a URL
  • Which keywords are better perceived by people
  • How a search engine sees a keyword

Answer – How important a word is to a specific document

12- With The Help Of Which Tool Can You Get SEO Recommendations For Your Future Articles Based On Analysis Of Your Google Top 10 Organic Competitors?

  • Keyword Analytics Reports
  • Advertising Positions Report
  • Position Tracking Tool
  • SEO Content Template

Answer – Seo Content Template

13- Which SEMrush Tool Can Be Integrated With Your Google Analytics Account In Order To Provide You With User Engagement Metrics For Your Articles?

  • Brand Monitoring
  • SEO Content Template
  • Social Media Tracker
  • Content Audit
  • On Page SEO Checker
  • Position Tracking

Answer – Content Audit

14- Which Metrics Does The Social Media Tracker NOT Track For A Facebook Account?

  • Reactions: ‘Like’, ‘Love’, ‘Wow’, etc.
  • Posts shares
  • Number of posts
  • Number of followers
  • Page views

Answer – Page Views

15- The Post Tracking Tool Allows You To Monitor The Sources Of Your Articles’ Backlinks.

  • True
  • False

Answer – True

16- You Are About To Start Writing An Article And Want To Get Ideas For A Chosen Topic. You Type Your Keyword In The Topic Research Tool’s Search Bar And Select A Desired Subtopic Within The Generated Report. Which Of The Following Insights Would The Tool Offer You For Each Subtopic? Choose Three Answers.

  • Backlinks
  • Readability
  • Questions
  • Related searches
  • Recommended text length
  • Headlines

Answer – Questions, Related Searches, Headlines

17- When Working With The Topic Research Tool, You Can Enter Your Domain Name. What Is The Purpose Of This?

  • To highlight the subtopics you’ve already written about
  • To broaden your list of subtopics based on your domain’s content
  • To be able to sort subtopics by topic efficiency, so that subtopics that are most relevant to your content will be shown first
  • To exclude subtopics with branded keywords that are related to your domain
  • To highlight your recommended subtopics

Answer – To highlight the subtopics you’ve already written about

 18- Which Two Types Of Notifications Can You Set Up In The Marketing Calendar?

  • In-app
  • Trello
  • Email
  • Google Calendar

Answer – In-app, Email

19- What Can Be Done With The Help Of The Marketing Calendar? Choose Three Answers.

  • Arranging and customizing marketing campaigns and activities
  • Scheduling posts on social media
  • Assigning tasks within marketing activities to other users
  • Sharing your calendars with other users
  • Analyzing you campaigns by user engagement metrics

Answer – Arranging and customizing marketing campaigns and activities ,

  • Assigning tasks within marketing activities to other users
  • Sharing your calendars with other users

20- Which Metrics AREN’T Available In The Content Audit Report? Choose Three Answers.

  • Domain age
  • Words count
  • Bounce Rate
  • Amount of paid keywords
  • Facebook shares
  • Domain score
  • Backlinks

Answer – Domain age, Amount of paid keywords, Domain score

Leave A Reply

Your email address will not be published.