Computertips

SEMrush SEO Toolkit Certification Exam Questions and Answers 2019

0 5,057

SEMrush-SEO-Toolkit-Certification-Exam-Questions-and-Answers

1- Position Tracking Allows Users To Track A Website’s Search Visibility Across Multiple Devices (Desktop, Phone And Tablet) And Locations (Down To The City Level) In One Project.

  • True
  • False

Answer :-  True

2- The Backlinks Analytics Report Helps Users Compare Backlink Metrics For Several URLs.

  • True
  • False

Answer – True

3- You Cannot Compare More Than Three Domains With The Help Of Keyword Gap.

  • False
  • True

Answer – False

4- What Is The Point Of The ‘Traffic Cost’ Metric In The SEMrush Organic Research Positions Report? What Does This Metric Mean?

  • Traffic cost is a value entered by a user
  • Traffic cost is an estimation of how much it would cost to bid on organic keywords through Google AdWords
  • Traffic cost is an estimation of the budget for a Google AdSense campaign
  • Actually, this screenshot is taken from the Paid Search Positions Report
  • Traffic cost is an amount of money made with Google AdSense

Answer – Traffic cost is an estimation of how much it would cost to bid on organic keywords through Google AdWords

5- Which SEMrush Tool Will Guide You Through The First Steps In Creating New Content For Target Keywords?

  • My Reports
  • On Page SEO Checker
  • Organic Traffic Insights
  • Position Tracking
  • SEO Content Template

Answer – SEO Content Template

6- Look At The Image Below. Where Should You Click To Learn About Toxic Markers Of The First Backlink In The List?

  • 2
  • 1
  • 3
  • 4

Answer – 3

7- Which Issue Type Reported By The Site Audit Tool Is Most Severe?

  • Errors
  • Notices
  • Warnings
  • Tips

Answer – Errors

8- Look At These Keyword Lists Generated By The Keyword Magic Tool. Keywords From Which List Are More Difficult In Terms Of Bypassing Your Competitors In Organic Search?

  • They are equally difficult
  • 1
  • 2
  • There is not enough information to determine

Answer – 2

9 – The Traffic Analytics Tool Provides Information About Traffic Driven To Websites By Different Search Engines EXCEPT…

  • Ask
  • DuckDuckGo
  • All of them are included in the tool
  • Bing
  • Teoma

Answer – All of them are included in the tool

10- The My Reports Tool Allows You To… Choose Three Answers.

  • Schedule reports
  • Invite others to edit your templates
  • Export keywords to Excel
  • Personalize reports by inserting a logo
  • Create custom reports from scratc

Answer – Schedule reports, Personalize reports by inserting a logo, Create custom reports from scratc

11- What Does The SEMrush Sensor Score Refer To?

  • Fluctuation of a user’s website in SERP rankings
  • SERP volatility
  • SERP structure
  • SERP features usage
  • Number of Google updates

Answer – SERP volatility

12- Which Tool Helps You Better Understand What’s Happening On Your Website And Improve Your SEO Strategy Based On Your Actual Traffic Statistics?

  • Position Tracking
  • On Page SEO Checker
  • Backlink Audit
  • Organic Traffic Insights

Answer – Organic Traffic Insights

13- You Are Going To Check Your Site’s Technical Health, But You Need To Exclude A Part Of Your Website From The Analysis. What Is The Easiest Way To Do This With The Help Of SEMrush?

  • Use the Site Audit Disallow Rules
  • Block the bot from crawling sitemaps
  • Use the Site Audit Allow Rules
  • Delete a part of your website
  • Alter your robots.txt file

Answer – Use the Site Audit Disallow Rules

14- Which Domain Shown In The Picture Was The Most Popular Worldwide In April 2017?

  • google.cl
  • aol.com
  • thepiratebay.org
  • dailymotion.com
  • weebly.com

Answer – dailymotion.com

15- Position Tracking Visibility Is Another Name For Average Position.

  • False
  • True

Answer – False

16- SEMrush Provides Only Fresh Live Data For Domain Analytics.

  • False
  • True

Answer – False

17- Which Tool Can Help You Find A Way To Rank Higher For Target Keywords?

  • On Page SEO Checker
  • My Reports
  • Traffic Analytics
  • Brand Monitoring
  • Position Tracking

Answer – On Page SEO Checker

18- The Link Building Tool Helps Users Enrich Their Sites’ Backlink Profiles. The Tool Can Be Integrated With Google Search Console. What Will This Integration Do?

  • Prioritize your prospects by analyzing the popularity of the keywords your site is ranking for
  • Specify a list of prospects by excluding sources from which you’ve already acquired backlinks
  • Make your assessment of backlink prospects’ ratings more precise
  • Provide users with more domain prospects to earn backlinks

Answer – Specify a list of prospects by excluding sources from which you’ve already acquired backlinks

19- Mark The Three Statements That Desсribe The Keyword Difficulty Tool’s Functionality.

  • You can find out how hard it is to improve your rankings for given keywords in organic results
  • You can assess keywords’ cost per click
  • You can find out if the analyzed keywords result in SERP features
  • You can see SERP snapshots for each analyzed keyword
  • You can filter out keywords by Difficulty, Volume and Number of Results
  • You can analyze up to 500 keywords simultaneously

Answer – You can find out how hard it is to improve your rankings for given keywords in organic results, You can find out if the analyzed keywords result in SERP features , You can see SERP snapshots for each analyzed keyword

20- Look At The Table From The Backlink Gap Tool. What Do The Numbers In The Last Five Columns Show?

  • How many backlinks from referring domains (listed in the first row) each of the analyzed domains (listed in the first column) has
  • How many backlinks from referring domains (listed in the first column) each of the analyzed domains (listed in the first row) has
  • The total number of analyzed domains that a specific referring domain (listed in the first row) links to
  • The total number of analyzed domains that a specific referring domain (listed in the first column) links to

Answer – How many backlinks from referring domains (listed in the first column) each of the analyzed domains (listed in the first row) has

Leave A Reply

Your email address will not be published.